Muschiulet cu Sos de Mustar

de Furnicuti in Porc, 1 Iun 2011 | 5778 vizualizari

 

O reteta simpla, dar foarte aromata si putin picanta. Carnea poate fi lasata mai in sange, sau coapta mai mult, in functie de preferintele voastre.

 

INGREDIENTE

  • 3 muschiuleti de porc (cam 1,5kg)
  • 7-8 linguri mustar iute
  • 2-3 lingurite piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva crengute de rosmarin proaspat sau 1 lingurita rosmarin uscat
  • un praf de sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet cu Sos de Mustar:

Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul piperului pudra.

Facem un sos din mustar, ulei, piperul macinat, usturoiul pisat, putina sare si rosmarinul tocat marunt. Ungem bucatile de carne cu acest sos, le punem intr-o punga care se inchide ermetic sau le invelim in folie alimentara si le lasam la frigider in jur de o ora. Dupa acest timp, asezam muschiuletii intr-o tava si ii dam la cuptor, la 180 de grade, pana cand ajung la nivelul pe care il doriti. Noi i-am lasat cam o ora si ceva, pentru a fi bine facuti, dar daca va place carnea mai in sange, ii scoateti mai repede. Muschiuletii pot fi taiati felii si serviti alaturi de o salata sau o garnitura din legume, impreuna cu sosul de mustar care ramane in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet cu Sos de Mustar" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura pomana porcului